Две фабрики за нелегални цигари разбиха край Пловдив, Борисов пристигна спешно

Цигарите били на „Филип Морис“ и вероятно са предназначени за гръцкия пазар

Мрежа за производство на нелегални цигари бе разбита на територията на Пловдивска област, съобщиха от прокуратурата. Фабриката се намира в местността „Кошовете“ край село Труд. Парцелът е на изхода за Карлово, между Пловдив и селото.

„Фабриката край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали“, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който е на място в нелегалния цехМястото е окупирано от полиция и жандармерия.

„Арестувани са 12 души, трима души се издирват, а готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева“, допълни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Освен него на място е и главният секретар на МВР Иво Иванов. По думите му месечно щетите от тази фабрика за бюджета са между 15-20 млн. лева.

Всъщност днес в региона са ударени два нелегални цеха за производство на контрабандни цигари от различни марки. Първата е била в Ръжево конаре, където е бил рязан тютюнът. След това той бил пренасян до втората, край село Труд, където били произвеждани цигарите.

При обиска на цеха са открити над 1000 кашона с папироси.

Готовата продукция е с гръцки надписи и вероятно ще бъде насочена към гръцките пазари. Тепърва обаче разследващите ще установяват за кои пазари са били предназначени нелегалните цигари.

„Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар или за нашия“, обясни пре

1 2

Подобни статии

Top