Две фабрики за нелегални цигари разбиха край Пловдив, Борисов пристигна спешно

миерът Борисов. Той допълни, че фабриката в Труд е произвеждала много качествени цигари на световноизвестна фирма.  По думите му във фабриката са работили хора от Молдова и Украйна. Производствената база била много голяма и  добре организирана.

„Молдовците и украинците не излизат оттук, живеят тука. Сиреч няма никакъв признак, по който да отидат на кафе, на ресторант по някакъв начин да ги забележат в Пловдив или друг град. Абсолютно конспиративно произведжат продукцията. Те са с гръцки надписи. Така че или са за Гърция – на „Филип Морис“ са цигарите, с много добро качество са, в момента ние ги пратихме там да се произнесат, но по дребни сметки, горе-долу с по 15-20 млн. на месец ощетяват бюджета. Горе-долу толкова, колкото искат полицаите за нощния труд. За една година, смятайте какви пари. Познати са хората, в момента спецпрокуратурата действа по всички адреси… Отвън си изглежда като голям завод!“, заключи премиерът.

„Поне 10 милиона лева са вложени в нея. Така добре организирана досега е била само фабриката в Дупница“, каза още Бойко Борисов и допълни: „Преди една година са направили това хале, но кмета ще каже. И понеже им се е усладило, нова машина, тази е абсолютно завършена инсталация, в момент на производство е задържано по най-добрия начин от тютюна до произведените и натоварени камиони цигари. Понеже вчера ги предупредих, щото ние знаехме, че ще ги бомбардираме рано или късно, но те явно не са разбирали от дума“. 

Според Иван Гешев пък, по анализи на производители между 10 и 15% от намерените тук незаконни цигари се държи от фабриката край село Труд. Те са с марките „Мурати“ и „Роял“. Той допълни, че гравитират проверяват се хора, които протичат и по карнобатска линия. „Ще проверим дали има връзка и с този случай“, посочи зам.-главният прокурор.

Припомняме, че вчера, на специален брифинг, премиерът заяви, че от началото на годината сa задържани 11 тона нарязан тютюн, а за 2018 г. заловеният канабис е 110 тона. По думите му нНивото на незаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 г. е 3,8%, което е с 2% по-малко спрямо същия период през 2018 г.

Снимки: bTV
1 2

Подобни статии

Top