Две фамилии се биха в Асеновград, жена беше ударена с тухла

Пострадалата жена е настанена в болница с травма на рамото

Полицията в Асеновград предотврати разрастването на скандат между две фамилии. Сигнал за възникналия спор   на ул. „Росица“ бил подаден около 22 часа снощи на тел. 112.

По първоначални данни малко преди това братя на 34 и 24 години се черпели с алкохол в двора си, когато тяхна 33-годишна съседка им направила забележка да не вдигат шум. Мъжете реагирали с обиди и заплахи и хвърлили срещу жената тухла.  В нейна защита се намесили роднини, на 35 и 29 години.

Двете групи взаимно започнали да се замерват с твърди предмети, но в резултат на незабавната намеса на екипи от районното управление и колегите им от сектор „Специализирани полицейски сили“ конфликтът бил предотвратен без да има сериозни последствия.

Пострадалата жена е настанена в болница с травма на рамото. При огледите са установени счупвания на два прозореца и врата на жилищата на враждуващите семейства.

Спрямо четиримата мъже е взета 24-часова мярка за неотклонение. Допълнителна справка показала, че всички те са с криминални прояви и осъждани.

Случаят е докладван в Районна прокуратура – Асеновград, образувано е досъдебно производство. Работата по документирането продължават служители от полицейското управление.

Top