Две момчета задигнаха 12 бона от офис за парични преводи в „Източен“

Арестуваха шестима крадци в „Източен“, почти всички непълнолетни

След усърдна професионална работа служители от Шесто РУ разкриха няколко взломни кражби на територията на пловдивския район „Източен”.

За броени часове, след получен сигнал, вчера криминалистите влезли в дирите на двама техни познайници, на 17 и 18 години. Работата по „горещи следи” стартирала около 4 ч., когато било съобщено, че се е задействала охранителната система на офис за парични преводи. Впоследствие било установено, че вратата на помещението е разбита и липсва парична сума в левове и валута на обща стойност около 12 000 лева.

Още същия ден в районното управление е отведен единият от извършителите, а вторият – задържан с помощта на служителите на реда в Девин.

17-годишен е установен като автор на 5 поредни влизания с взлом в офиси и заведения през тъмната част на денонощието, откъдето общо задигнал около 1800 лева и три мобилни телефона. Непълнолетният е с богато криминално досие и присъди. С постановление на наблюдаващ районен прокурор е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа.

За кражба на 600 лева от павилион, на който разрушили стена, са задържани и други три момчета, на 18, 16 и 15 години.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава. За случаите е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top