Две нови детски градини за район „Южен“ през 2021-а

Добри новини за най-населения пловдивски район!

Две нови детски градини ще се изграждат през следващата година в „Южен“, съобщи зам.-кметът с ресор строителство Пламен Райчев. Обектът на бул. „Александър Стамболийски“ вече е на кота 0.

Предстои да стартира и строителството на още една градина в района, която ще бъде за 5 групи. Проектът е на стойност 3,5 млн. лв., които бяха спечелени от Община Пловдив по програма на Министерството на образованието и науката. Тя ще бъде построена в терен до ОУ „Стоян Михайловски“.

Пламен Райчев и кметът на район „Южен“ Костадин Язов вече направиха проверка за напредъка на строителството на обекта на бул. „Александър Стамболийски“. Сроковете се спазват, качеството – също и се надявам, че следващата година ще открием още една модерна детска градина, коментира Райчев. Забавачката ще има осем групи – около 200 деца, и ще бъде разположена на 4 декара площ. Ще има паркинг за родителите, басейн и спортен салон, които отговарят на всички съвременни изисквания, за да растат малчуганите здрави и жизнерадостни.

С тези две детски градини до голяма степен ще се реши проблемът с недостига на места в най-бързо растящия район на Пловдив, с най-много млади хора. Заедно с общината работим и по проект за нова детска ясла, защото там също има сериозен недостиг на места и е много трудно вече да намираме решения, за да не отказваме на младите родители, които трябва да работят, заяви на свой ред Костадин Язов и уточни, че детската ясла е планирано да бъде изградена до новостроящата се градина.

Към момента около 400 деца посещават детски градини, които са разположени в подблокови пространства, които не са особено подходящи за тази дейност, но нямаме други възможности на този етап, коментира още кметът на район „Южен“.

Подобни статии

Top