Две нови и една обновена детски площадки в „Източен“, ремонтираха и фитнес на открито

Строителните и ремонтни дейности са по проекти, финансирани от ПУДООС

„Готови са  четири  обекта  по спечелени  от района  конкурсни проекти  „Чиста околна среда -2021“ към МОСВ И ПУДООС“, съобщи кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

Проектите са за възстановяване, озеленяване и облагородяване на зони за отдих, изграждане на детски площадки за игра на открито и ремонт на съществуващи съоръжения, попадащи на територията на района.

„Едновременно с подобряване общата визия на града, ние работим и за това децата да изпитат по-голямо  удоволствие  от играта на открито, и бих се радвал спорта и физическата активност  да присъстват повече в ежедневието на децата и младежите“, коментира  районният кмет.

„Изцяло нови са две детски площадки. Наложи се да премахнем  старите  и амортизирани съоръжения, които не отговаряха на изискванията за безопасност. На тяхно място бяха поставени нови детски съоражения за игра , изцяло  нови  пейки и цветни лехи“, допълни Стоянов.

Едната площадка се намира  в междублоковото пространство между улиците „Лев Толстой“,  „Гълъбец“ и „Славянска“, а  втората между ул. „Искра“ и „Липник“.

На другите два обекта – детската  площадка на ул. „Гълъбец“ и фитнеса на открито на ул.“Славянска“, се извърши пълна  реконструкция на настилката  под спортните съоражения. Старите амортизирани и  напълно  неизползваеми настилки бяха заменени от каучукови ударопоглъщащи плочи.

Подобни статии

Top