Две нови спортни зали ще изгради Община Пловдив догодина

През 2022-а ще бъдат ремонтирани и важни пътни артерии

Бюджетът на Пловдив за следващата година ще бъде максимално съобразен с обстановката, свързана с COVID-19, която, за съжаление, всеки ден се променя. Това заяви днес кметът Здравко Димитров пред журналисти. Той изброи част от обектите, които ще залегнат в капиталовата програма за 2022 година, а именно – изграждането на две спортни зали в район „Западен“ за волейбол и баскетбол до училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Проектът се изготвя в момента, като стойността му ще е за около 5 млн. лв. През първата половина на следващата година се очаква да бъде завършена и зала „Дунав“.

Зико уточни, че освен нови улици и стартираното вече строителство на детски заведения се планира проект на още една градина в район „Северен“. В скоро време ще започне изграждането на такава в кв. „Съдийски“, работи се и по заданието за нова детска ясла до строящата се в момента градина на бул. „Александър Стамболийски“.

Той посочи, че общината продължава да работи по проекта за басейн „Младост“, който ще бъде свързан посредством топла връзка със сградата на бившия спортен диспансер, но е необходимо преработване на проекта, с който ще се участва за европейско финансиране.

Ще бъдат предвидени пари за кино „Космос“

„Догодина ще бъдат предвидени и пари за реконструкцията на кино „Космос“, когато се очаква да бъде внесен и проектът за обновяването му. До няколко дни стартира процедурата за провеждане на обществените поръчки за някои от обектите, включени в заема от 40 млн. лв. – ул. „Хаджи Димитър“ и пробива под Водната палата. Очаква се до края на годината да бъде обявена и поръчката за ул. „Царевец“, където  строителството напредва и Община Пловдив е в непрекъсната комуникация с ВиК Пловдив за съвместни действия, които да се не припокриват при реализацията на Южния обходен колектор и пробива „Модър – Царевец“, каза кметът.

„Въпреки че в този проект увеличаване на габаритите на бул. „Александър Стамболийски“ не се предвижда, Община Пловдив ще продължи с процедурите по отчуждаване за изграждане на допълнително платно, успоредно на сега съществуващото“, допълни Здравко Димитров.

Подобни статии

Top