Две от ченгетата, рекетирали търговец с шефа на РУ Раковски, остават зад решетките

Щракнаха белезниците на Стефан Модев и Петър Атанасов в съдебната зала

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд – Пловдив, с което бяха пуснати под домашен арест бившите полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов. Двамата са участвали в изнудването на търговеца на контрабандни цигари от Столипиново Метин Мустафа, заедно с уволнения дисциплинарно шеф на РУ Раковски Георги Илиев. Той също беше арестуван с други двама негови подчинени през април миналата година, тъй като  рекетирал за подкуп от 20 000 лева търговеца на цигари без бандерол от „Столипиново” Метин Мустафа.

Събраха в едно делата срещу бившия шеф на РУ Раковски и ченгета, обвинени в грабеж

Метин бил привикан в първоначално в Шесто районно в Пловдив, където му била връчена призовка да се яви в районното в Раковски. Там той бил изнуден да плати парите на бившия полицай Стефан Модев, като за посредник използвал сина си. Заради това Модев се сдоби с обвинение за искане на подкуп посредством злоупотреба със служебното си положение.

Срещу Модев и Петър Атанасов обаче има и друго обвинение – за грабеж на микробус със 78 мастербокса контрабандни цигари на стойност  289 533 лв. от склад на Кукленско шосе в Пловдив в края на май 2017-та година. То бе присъединено към делото за рекет срещу шефа на РУ Раковкси и подчинените му – „младши разузнавач” в група „Криминална полиция Валентин Гоцев и младши инспектор Желязко Колев.

Шефът на РУ-Раковски остава в ареста за 72 часа

Тримата бяха обвинени тогава в рекета на Мустафа, като Илиев дал на подчинените си по 1000 евро, като им обяснил, че това е техният дял от „сделката“ с търговеца от Столипиново. Двамата си взели дела от дома на началника си, а след това отишли на ресторант в ж.к. „Тракия” да се почерпят.

Припомняме, че разследването на дирекция „Вътрешна сигурност” срещу трите ченгета от Раковски – Илиев, Гоцев и Колев, стартирало миналата година. Тогава рекетираният търговец – Метин Мустафа, се оплакал в полицията. Гоцев и Колев са на свобода под парична гаранция, а Илиев е на свобода, тъй като е изтекъл срокът му на задържане. 

1 2

Подобни статии

Top