Две позиции на БСП града и областта защитиха Георги Гергов

Социалистите от двете организации критикуват соц депутатите за огласената вчера тяхна позиция

Две позиции на ръководствата на БСП в Пловдив и областта защитиха лидера на областната организация на социалистите Георги Гергов.

В позиция на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП в града под тепетата се казва, че политически лидер като Гергов има право и на политическо, и на лично мнение.

В друга позиция – на членове на Областния съвет на БСП – област Пловдив, се заявява, че БСП не е авторитарна и еднолична партия. В документа, подписан от 34 партийни активисти се добавя, че ито в телевизионното интервю, нито в изпратената  позиция Георги Гергов не се опира на решение на партиен орган. От областната организация допълват, че такова политическо поведение е безотговорно и е плод единствено на политически амбиции на някои представители на БСП.

Вижте и пълните текстове на двете позиции:

ПОЗИЦИЯ НА ИБ НА ГС НА БСП – ПЛОВДИВ

Относно: Разпространена в медиите позиция на четирима народни представители

Във връзка с разпространената позиция на депутатите от Пловдив-област: Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров, и на пловдивския народен представител Георги Йорданов, заявяваме следното:

Парламентът трябва да работи конструктивно, дисциплинирано, давайки пример за институционална отговорност. Опозицията е призвана да бъде ярка, смислена и адекватна на времето и пространството, вместо охотен съучастник в превръщането на Народното събрание в цирк. Пряката работа на народното представителство е законотворчество, а не вътрешнопартийни интриги. Чрез законодателни инициативи депутатите материализират политическо поведение, а не участват в сплетни, за да направят добро впечатление на националното ръководство. Никой никъде и никога не е отричал парламентарния характер на републиката, най-малко областният председател  на БСП, затова в позицията на четиримата прозира нещо по-дълбоко и нелицеприятно, мотивирано от собствен интерес.

Един политически лидер като др. Гергов има право и на политическо, и на лично мнение. Макар че в конкретния случай той изрази единствено и само персонална оценка по повод взетите мерки в условията на пандемия. Надяваме се, че личното мнение все още не е забранено в БСП от другарката Нинова.

Парламентарното поведение на нашата група не е унижение, а самоунижение, особено с предложението, на което президентът дори наложи вето. Това повдига въпроса за качеството и капацитета на хората, които сме изпратили да ни представляват. Вместо да губят време в пространни съобщения до медиите с характер на осъдителни присъди, можеха да работят по преките си задължения да бъдат практически алтернатива, а не псевдо такава.

Етикетите „самоовластяване“, „тоталитарност“ и „слугинаж“, които употребяват другарите депутати, само потвърждават втория план на тяхната медийна изява. Всеизвестната е максимата, че най-добрата защита е атаката, затова ясно разбираме какво се крие зад акта им. Да се измести темата, да се постави друг акцент в общественото пространство, за да се скрият реалните процеси, които вървят под повърхността. А тези процеси се очертават от кръг въпроси като:

  1. Защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали?
  2. Защо БСП в парламента постоянно предпочита конфликтното поведение?
  3. Защо предложенията на БСП в парламента не са реално и обективно алтернативни?
  4. Защо популизмът е взел връх в реториката на парламентарните говорители?
  5. Защо демагогията е предпочитаната линия на поведение в парламентарната група пред диалог с единствена грижа – състоянието и перспективите на България и българите?
  6. Кой и защо има интерес от това поведение?
  7. Кому е изгодно това състояние на опозиция с ниско качество на законодателни инициативи?
  8. Кой умишлено държи парламентарната група в тази кондиция? Защо я държи?

Отговорите на горните въпроси дават основание за обоснованото предположение, че договорки, колабориране и „заиграване“ с ГЕРБ има, но то не е в Пловдив. Адресът е в столицата и кабинетът е на „Позитано“ 20, където властва принципа „Разделяй и владей“.

1 2 3 4

Подобни статии

Top