Две премиери на пловдивския театър за тазгодишната "Сцена на кръстопът" (ВИДЕО) - DC news

Две премиери на пловдивския театър за тазгодишната „Сцена на кръстопът“ (ВИДЕО)

22 представления на 12 театрални трупи от цяла България, Украйна и Унгария участват във фестивала

С премиерния спектакъл „По-полека” на Пловдивския драматичен театър започва тази вечер Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът”. В следващите дни – чак до 21 септември, ще има представления в двете зали на театъра, както и в салона на Кукления театър.

Програмата на един от най-чаканите фестивали в Пловдив у нас представиха директорът на театъра Кръстю Кръстев, фестивалният директор Димитър Малашинов и продуцентът на фестивала Ирен Чанкова, както и Сава Драгунчев – асистент на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ.

По време на 23-ия фестивал „Сцена на кръстопът“ ще видим и гости от Украйна и Унгария. Финалът също ще бъде впечатляващ – на 21 септември, пред пловдивската публика, на сцената на Драматичния театър ще гледаме основателя и арт директор на „Сцената” Стефан Данаилов в тандем с Аня Пенчева в спектакъла „Актрисата”.

„Целувам пловдивчани и Пловдив!“ – това бе посланието на Мастера към града под тепетата, предадено от неговия асистент.

„Ще видим наистина великолепни спектакли, изключителни режисьори, талантливи актьори, младите колеги от НАТФИЗ, 4 значителни книги за историята и същността на театралното дело! Със сигурност на публиката предстои едно добро забавление с най-значимото в театралния живот. Всичко, което е любопитно, е тук, в Пловдив!“, каза директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстю Кръстев.

Фестивалът тази година е под мотото „Театъра: невъзможното”

и се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър – Пловдив.

1 2 3

Подобни статии

Top