Две са жертвите от мелето на магистрала „Марица“, има много ранени СНИМКИ

Установена е самоличността на загиналите. Във верижната катастрофа са участвали 22 товарни автомобила

Две са жертвите от верижната катастрофа на магистрала „Марица“, установена е и самоличността им, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Тежкият инцидент с участието на 22 камиона възникна тази сутрин при километър 66-67 край Харманли, област Хасково. И двамата са били шофьори на товарни камиони с турска регистрация. Първоначално е установена самоличността шофьора на единия от камионите, който е турски гражданин, на 46 г. Впоследствие е установена самоличността и на другия починал, който е български гражданин, на 62 г., също управлявал автомобил с турска регистрация.

От полицията в Хасково устичняват, че ТИР-овете са били част от колона, движила се от ГКПП „Капитан Андреево“ към вътрешността на страната. По първоначални данни най-вероятната причина е намалена видимост поради гъста мъгла.

От МБАЛ-Хасково съобщават, че шестима пострадали  са потърсили медицинска помощ. Състоянието им е стабилно. Всички ранени са без опасност за живота. В хасковската болница  за лечение са настанени: 60-годишен водач от Сърбия с открита фрактура на ляв крак; 39-годишен мъж от Босна със счупени ръка и крак и разкъсна рана на лява ръка. В отделението по „Ортопедия“ са и двама свиленградчани на 42г. и 20г. По-възрастният е с фрактура на 6-то и 8-мо ребра и локсация на става на десен крак. Синът му е с фрактура на лакет на дясна ръка. Последният, посетил борницата е 41-годишен турски водач, на който не са установени травми.

 

Окръжната прокуратура в Хасково вече наблюдава досъдебно производство; разследването е възложено на екип от четирима следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Хасково. Извършват се активни процесуално-следствени действия, като се изясняват причините за верижната катастрофа.

Снимките са предоставени от ОДМВР – Хасково

Подобни статии

Top