„Две – три бири Фест“ превзема Тютюневия град

Фестивалът на занаятчийската бира Две – три бири фест 2018  ще оживи Тютюневия град днес и утре

За втора поредна година събитието събира в Пловдив български и чуждестранни занаятчии пивовари и любителите на крафт пивото.

След успешното миналогодишно издание, тази година организаторите го развиват, като то ще е в по-голям мащаб, с няколко обособени тематични зони в градска среда и ще се проведе в Тютюневия град. Малката улица „Екзарх Йосиф“ се превръща в миниатюрно фестивално градче на пивото, като в програмата са включени различни пространства.

Тази година в „Две-три бири фест“ се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин представят новите видове занаятчийско пиво от Германия.

Посетителите могат да се отпуснат в специално изградена зона за почивка, да посетят дегустационната зона, където да опитат десетки видове занаятчийско пиво и да се запознаят с пивоварите, да разберат повече за процеса на варене и качествата на хмеловите еликсири.

Предвидени са още весела изложба на шаржове, кулинария и много музика, а опитни бармани ще правят и специално създадени за фестивала коктейли с бира.

Амбицията на организаторите е фестивалът да събере и представи качественото занаятчийско пиво, което е не само занаят, но и култура, и начин на живот.

„Две – три бири фест“ е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Top