Две училища спечелиха конкурса за най-красива мартеница в Община „Марица“ (СНИМКИ) - DC news

Две училища спечелиха конкурса за най-красива мартеница в Община „Марица“ (СНИМКИ)

ДГ „Слънчо“ в село Войсил и ОУ „Граф Н. Игнатиев“ в село Граф Игнатиево са призьорите

С прекрасна мартеница децата от ДГ „Слънчо“ в с. Войсил зарадваха кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов по случай 1-ви март. Именно тя спечели първо място сред детските заведения в традиционния конкурс за най-красива ръчно изработена мартеница, който се провежда всяка година.

„Благодаря много за великолепния подарък на децата на Община „Марица“. Те направиха най-уникалните мартеници за 1-ви март, защото са най-щастливите, лъчезарни и усмихнати деца. Признателен съм им за проявената креативност и майсторство, с които сътвориха същински произведения на изкуството, които премениха в бяло и червено сградата на общинската администрация. Моля да благодарите на малките творци от мое име и да им предадете, че са направили най-красивите мартеници“, обърна се Димитър Иванов към директорите на класираните на първите 3 места детски градини и училища, които бяха дошли, за да получат наградите.

Председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова връчи призовете на училищата, спечелили 1-во, 2-ро и 3-то място, съответно – ОУ „Граф Н. Игнатиев“ в с. Граф Игнатиево, ОУ „Васил Левски“ в с. Рогош и НУ „Св. Климент Охридски“ в с. Войсил.

„Благодаря на децата за изработката на оригиналните мартеници – символ на здраве и дълголетие, с които зарадваха всички ни“, подчерта Гергана Трендафилова.

Заместник-кметът в Община „Марица“ Анелия Симеонова пък награди отличените детски градини – 1-во място за ДГ „Слънчо“ в с. Войсил, 2-ро място за ДГ „Мечта“ в с. Маноле и 3-то място за ДГ „Ален мак“ в с. Трилистник.

„Благодаря затова, че всяка година успявате да ни изненадате с нещо ново, различно и вдъхновяващо“, посочи Анелия Симеонова.

Всички отличени получиха грамоти и книжки, енциклопедии, занимателни игри и лакомства.

В конкурса се включиха малчугани от 12 детски градини и 6 училища, които изработиха над 100 мартеници.

Подобни статии

Top