Две училища в Асеновградско с нови директори

училище

С нови директори са две училища на територията на община Асеновград,

пише actualno.com. Рокадите в учебните заведения бяха извършени във връзка с излизането в пенсия на двама от училищните ръководители.

Още през месец юли, след проведен конкурс, за директор на ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград бе назначена Галина Милева. Досега тя изпълняваше същата длъжност в ОУ „Отец Паисий“, село Тополово. Нейното място на ръководител в тополовското училище зае Атанаска Илкова, която бе назначена също след проведен конкурс. Преди да стане директор, тя бе учител на ученическа група, осъществяващ ЦОУД (целодневна организация на учебния ден) – 5-ти клас.

До 31.07.18 г. директор на ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград бе Цветанка Попова. Тя е подала заявление за прекратяване на трудовото й правоотношение поради придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. За директор в посоченото училище бе назначена Атанаска Николова-Темелкова. Тя е временно изпълняваща длъжността, до провеждане на конкурс и избиране на училищен ръководител на постоянен трудов договор. Досега Темелкова бе директор на ОУ „Професор доктор Асен Златаров“ в село Боянци.

Подобни статии

Top