Двете лица на модата показва „ТексТейлър Експо 2018“ в Пловдив

Двете страни на модата – естетическите търсения и технологичните иновации, показва изложението

„ТексТейлър Експо 2018“,което започва днсс в Международен панаир Пловдив. То събира 97 участници от България и чужбина, работещи в текстилната и шивашката индустрия. Деловият форум продължава до 10 ноември под патронажа на Министерството на икономиката.

Официалното откриване е от от 11.00 ч. в палата 11. Ще присъстват Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката; Йордан Беловодски, изпълнителен директор на Браншовата организация за текстил и облекло; Росица Иванова, председател на Националната асоциация на училищата по мода; Валя Данкова, управител на „Спекс“ ООД.

Почитателите на модата ще видят нови визии, експериментални и класически колекции от готови облекла. Професионалистите ще се запознаят с последното поколение оборудване и услуги. И в дизайнерската, и в технологичната част на изложението се откроява зелената линия, наложена от стремежа за опазване на околната среда и от биотенденциите в начина на живот.

Серия от модни ревюта ще представи творческите решения на изявени и изгряващи дизайнери. Нестандартен поглед отличава проектите на възпитаници на специализирани средни и висши училища, които също са сред участниците.

„ТексТейлър Експо 2018“ повдига завесата към модата от бъдещето. Старт-ъп зоната е наситена с нови

брандове и проекти на млади творци и предприемачи. Дизайнерското пространство е отредено за идеи, вдъхновени от представите за стила на утрешния ден.

Семинари ще запознаят професионалистите с цветовете и силуетите на сезона есен-зима 2019/2020 и с методите за прогнозиране на модните линии и пазари. На международната конференция „Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия“ ще бъдат изнесени 15 доклада, фокусирани както върху технологичната, така и върху естетичната страна на модата.

1 2

Подобни статии

Top