ДВГ „Пеещите котенца“ с празничен концерт на Летния театър в Пловдив

Спектакълът е посветен на Деня на детето

ДВГ „Пеещите котенца“ ще зарадват своите почитатели с празничен концерт на 5 юни 2021 г. на сцената на Летния театър (Бунарджика). Спектакълът е посветен на Деня на детето. Вокалистите от популярната пловдивска формация ще представят 20 детски песни на композитора Невена Кючукова, която над 50 години работи и твори текстове и музика за млади изпълнители.

 „Повече от година заради пандемията децата бяха ограничени от участия в конкурси, фестивали и концерти. В момента те с невероятен ентусиазъм и удоволствие се готвят за концерта и с нетърпение очакват да се изявят на сцена. Последните две седмици усилено репетираме заедно, за да представим пред пловдивчани и гостите на града любими и нови песни от репертоара на „Пеещите котенца“, коментира ръководителят на вокалната формация Невена Кючукова.

Тя уточни, че текстовете на песните са съобразени с говорните особености при малките деца и спомагат за правилното изговаряне на звуците. „Те обхващат душевния мир на подрастващите и обогатяват речниковият им фонд за заобикалящия ги свят. Малките певци формират ясна дикция, работят с микрофони и добиват самочувствие на сцената“, допълни музикалният педагог.

Заедно с вокалистите на ДВГ „Пеещите котенца“ на сцената ще участват и деца от танцови формации от пловдивските детски градини – „Вяра“, „Зора“, „Буратино“, „Дружба“, „Слънце“, „Светлина“, „Чучулига“, „Червената шапчица“, както и на ТФ „Деница“. Малките танцьори и техните ръководители са подготвили специална хореография по песните от репертоара на „Пеещите котенца“.

Над 150 талантливи деца ще излязат на сцената, за да поздравят меломаните.

Те ще разкрият артистичните си заложби и ще създадат много настроение за пловдивчани и гостите на града. Детският спектакъл „Пеещите котенца и приятели“ ще започне от 18 часа на 5 юни 2021 г. на Летния театър. Сцената на Бунарджика ще се превърне в място за песни, танци и забавления, както и за стотици детски усмивки.

10 нови детски песни ще бъдат представени за първи път на концерта. Техен е автор е композиторът Невена Кючукова. По-голямата част са на доц. д-р Веселин Койчев (преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и в ПУ „Паисий Хилендарски“, съосновател на „Бели, зелени, червени“), на  Светлин Стайков (преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и музикант в Биг Бенд Пловдив) и на композитора Валери Костов.

На сцената на Летния театър вокалистите на „Пеещите котенца“ ще изпеят за първи път пред публика „Българската азбука“, „Елече за мече“, „Дъжд, цоп и бурно море“, „Празник в гората“, „Катеричка“, „Весела игра“, „Таралеж“, „Вълшебната топка“, „Мишленце“ и „Есен“.

По време на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, препоръчвани от Министерството на здравеопазването.

ДВГ „Пеещите котенца“

е първата в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова – автор на над 150 детски песни, стихове, мюзикъли. Вокалистите от „Пеещите котенца“ са носители на повече от 100 награди от национални и международни конкурси, а Невена Кючукова е удостоена с приза за принос във вокалната педагогика и за това, че открива за музиката млади таланти. Вече над 50 години тя работи с деца, на които посвещава своето творчество. Нейните възпитаници достойно представят Пловдив на национални и международни конкурси и са любимци на публиката у нас и в чужбина.

Талантливите деца от „Пеещите котенца” имат привилегията първи да изпълняват най-новите песни на пловдивския композитор и да ги запишат в звукозаписно студио. Те се очакват с нетърпение и от малчуганите в страната, както и в чужбина. Част от песните на Невена Кючукова са включени в учебници и учебни помагала за деца от предучилищна и начална училищна възраст. Някои от бившите възпитаници на Невена Кючукова продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти във Великобритания, Германия, Италия, Испания, Австрия, САЩ, Канада, Русия и др. държави по света.

Подобни статии

Top