Двоен празник за Локо на 15 май – и титла, и купа! (ВИДЕО)

Преди 16 години „черно-белите“ вдигнаха първата в историята си шампионска титла, а преди година те победиха Ботев с 1:0 на финала и добавиха Купата на България към трофеите

15-и май е най-щастливата дата за Локомотив (Пловдив). Точно преди 16 години възпитаниците на Едуард Ераносян се окичиха със златните медали и вдигнаха първата в историята на клуба шампионска титла. Народните тържества се пренесоха по улиците и на Централния площад с бурни скандирания, песни, танци и концерт пред 40 хиляди верни фенове.

Миналата година отново на 15-и май съставът на Бруно Акрапович развенча градския си съперник Ботев и го победи с 1:0 на финала на националния стадион „Васил Левски“, като голът с пета на Ален Ожболт донесе историческата Купа на България сред трофеите на „черно-белите“.

На следващия ден тръгна мощно автомобилно шествие от „Лаута“, а отборът бе откаран с открит автобус до площада пред общината, а от балкона отборът показа ценната купа.

Днешният 15-и май също е много положителен за „смърфовете“. Предаден е проектът за основната реконструкция на стадион „Локомотив“ и с 12-те милиона от държавата той ще се превърне скоро в истинско бижу.

Подобни статии

Top