Двудневните тържества за празника на Асеновград започват (ПРОГРАМА)

Панаир, много концерти

и състезания очакват жителите на Асеновград по случай празника на града. Тържествата започват още днес с традиционното откриване на занаятчийския панаир и събора на Ловно-рибарско дружество „Сокол”.

Тази година дружеството чества 125 години от своето създаване. За своя рожден ден организаторите са подготвили състезания по ловна стрелба и улов на риба, както и екстериорна изложба на кучета. Честването започва от 9:00 часа и ще продължи през целия ден на ловно-стрелковия комплекс „ 40-те извора”.

От днес най-големият парк в Асеновград ще се  превърне в своеобразен панаир на традиционни български занаяти и местни специалитети. Ще има щандове на асеновградски производители и занаятчии, училища и творчески формации от общината.

Повече от два часа

гражданите ще могат да се насладят на десетки изпълнения на местни самодейни състави. На сцената ще се качат гайдарската група при НЧ „Родолюбие-1873”, ТС „Избеглийче”,  музикалната школа „Станимака” с художествен ръководител Севджан Рамадан,  школата при НЧ „Родолюбие-1873”, ФФ „Карлък”, туристически хор.

Акцент в съботния ден е невероятният спектакъл  на именитата Виолета Стамболийска „Духът на времето”, посветен на 30-та годишнина от първия Празник на Асеновград през 1988 г. Авторският концерт започва в 19:30 часа, а домакин е сцената на НЧ „Родолюбие”.

Кулминацията на тържествата е

1 2

Подобни статии

Top