Двукратният европейски шампион Йосиф Миладинов плувал болен в Рим

Пловдивчанинът се цели във финал на Игрите в Токио, доволен е от европейската титла на Италия

Националният ни отбор по плуване се завърна от европейското първенство за юноши и девойки в Рим. Сред участниците в него бяха Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров, за които шампионатът на Стария континент бе част от подготовката им за Летните олимпийски игри в Токио.

Йосиф спечели две титли на 50 и на 100 метра бътерфлай, а Левтеров се окичи с бронзов медал на 200 метра гръб с време 1:59,13 минути, като остана на 72 стотни след победителя Ксавери Масюк от Полша. Отделно имаме още три участия на финали – пето място на Жанет Ангелова на 400 метра свободен стил, седмо на Левтеров на 100 метра гръб и четвърто на юношесеката ни щафета.

Оказа се, че въпреки златните медали, Йосиф не е доволен от себе си, най-вече от по-слабите времена, с които изпревари конкуренцията. Той завърши на 50 метра за 23,59 секунди, а на 100 метра – неговата любима дисциплина, за 52.00 секунди, доста зад онези 50,93 секунди, с които спечели среброто на европейското за мъже и жени в Будапеща през май.

“Аз се разболях точно когато отидох в Рим, но това психически не ми повлия. Успях да си изплувам състезанието. Не съм много доволен от постиженията, но се радвам, че успях да направя някакви времена, близки до моите. Иначе съм много щастлив с тези два златни медала. Радвам се, че успях да зарадвам България”, заяви пред БНР Миладинов.

18-годишният талант сподели и очакванията си за олимпиадата.

“За олимпиадата ще е много хубаво, ако попадна във финала. Не искам да мисля за повече, каквото стане. Там конкуренцията ще е доста смъртоносна, защото всички ще сме на стотни. Но това не ме притеснява, съвсем нормално го приемам. Аз ще се подготвя както трябва, пък ще видим какви ще са резултатите след това”, добави той.

Top