Двуседмична диета с лимони

Двуседмична диета с лимони

Лимоните са сред плодовете,

които съдържат малко калории и много витамин С. Те действат благоприятно на храносмилателния тракт и са чудесно средство за отслабване.

В жълтия кисел плод се съдържа 7 – 8% лимонена киселина, която взаимодейства с други ензими и киселини, стимулира храносмилането и отделянето на стомашни сокове.

Пектинът в кората на лимона пък се превръща в стомаха в жилав гел и не позволява на организма да поглъща захарта прекалено бързо.

Според диетолозите ако приемате на ден по няколко супени лъжици лимонов сок, може да не внимавате чак толкова какво количество храна ядете. Сокът трябва да се приема на гладно и да се разрежда с вода със стайна температура, която не трябва да е студена. водата, с която се разрежда, да е със стайна температура, в никакъв случай да не бъдe студена. За да не въздейства лимонената киселина върху зъбния емайл, след като изпиете водата с лимон, трябва да изплакнете устата със слаб соден разтвор.

Вижте схемата на диетата:

1 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода (пие се на гладно);

2 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

3 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

4 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

5 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

6 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

7 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден;

8 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

9 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

10 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

11 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

12 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

13 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода;

14 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден.

Сокът сутрин трябва да се пие с топла вода, а през деня е добре да изпиете между 6 и 8 чаши вода. Избягвайте кафе и чай, газирани напитки и сокове. Позволени са само фрешове. Яжте повече зеленчуци, приемайте протеини и се откажете от белия хляб, ориза, картофите и царевичните трици. Избягвайте и подсладителите.

Подобни статии

Top