Дядо Коледа дойде при децата в УМБАЛ „Св. Георги“ (СНИМКИ)

Коледно дарение и за Клиниката по детска хирургия

Ден по-рано децата, които се лекуват в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“,  бяха изненадани с подаръци от БЧК. Дарение за игралния кът и подаръци и лакомства за малките пациенти раздадоха доброволцито от БЧК.

Клиниката получи мека подова настилка, пластмасова къща, пързалка, маса и пейка за пикник, детска работилница с инструменти и комплект детска кухня. Средствата за закупуване на всички артикули са осигурени от лични дарения на деца и възрастни, които се обучават в частна езикова школа, както и от родители на учениците в образователния център.

Докато малките пациенти се радваха на новите придобивки в игралния кът, доброволците от БЧК ги изненадаха с подаръци и коледни лакомства.

„Това е специално внимание и грижа към нас като институция и към нашите пациенти, които няма да могат да посрещнат приближаващите празници у дома си. Сега, макар и в болница, те могат да играят на воля в детския кът, да се порадват на подаръците и лакомствата за Коледа. Сърдечно благодарим на всички благодетели – деца, младежи и възрастни“, каза началникът на Клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова.

1 2

Подобни статии

Top