Дядо Николай благослови протестиращите превозвачи

„Българската православна църква всякога е била и ще бъде стълб и крепило на истината, на доброто, на справедливото. За това счетох, че мой свещен дълг е справедливите искания на превозвачите да подкрепим с благослов. Бог да благослови онова, което е добро и полезно за народа ни.“

С тези думи пловдивският митрополит Николай подкрепи превозвачите в протеста им. Владиката лично отиде на протеста на пловдивските превозвачи.

При колоната от 200 тира той благослови протестиращите и им подари по една икона.

Митрополитът заяви, че намира исканията на превозвачите за справедливи.

„Тяхната професия не никак лека. Тя е свързана с много рискове, много натоварване. Наш свещен дълг е да се помолим за тези хора Бог да ги дари с ангел пазител, верен покровител и наставник по пътищата на техните добри и богоугодни дела.“, каза още дядо Николай.

Целта на протеста е западните лидери да бъдат убедени в размера на щетите, които промените ще донесат за икономиката на България и за нейните граждани, каза Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи. От бранша бяха единодушни, че ще продължат да отстояват правото си на бизнес без дискриминация и двойни стандарти в ЕС.

Подобни статии

Top