Дядо Николай с призив за заедност в деня на Съединението

Тържествата в Пловдив продължават с различни прояви през целия ден. Кулминацията е пред паметника на Съединението

Божията благодат да пребъде в нашия град за неговия напредък, да има мир, щастие и благоденствие. Това пожела на пловдивчани митрополит Николай в своето послание по време на тържествения молебен в църквата „Св. Богородица“.

Дядо Николай отбеляза, че за голямо съжаление допуснахме духа на разединението да завладее управлението и народа. „Нека да ценим съединението и да достигнем до единството на духа на нашия народ“, призова дядо Николай. Той коментира важността на историческото събитие и мястото на Пловдив в него.

Да се чувстваме българи, където и да се намираме по широкия свят и поне един път на ден да си повтаряме, че „Съединението прави силата“, призова председателят на парламента Цвета Караянчева.

Зам. председателят на ПП  ГЕРБ Цветан Цветанов също подчерта, че „Съединението е най-голяма сила и за да вървим напред, трябва да сме сплотени в общите ни амбиции“. На пловдивчани той заръча да бъдат здрави и с тези стъпки, с които сега се променя Пловдив, успешно да посрещнат и Европейска столица на културата.

Тържествата в Пловдив продължават с различни прояви през целия ден. Кулминацията на честването е от 20.30 часа пред паметника на Съединението с тържествената заря проверка, на която слово ще произнесат президентът  Румен Радев и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Подобни статии

Top