Дядо загина при пожар в Септември, пушил в леглото

пожар

При втори пожар друг възрастен мъж от Пещера е в болница заради обгазяване

82-годишен мъж загина при пожар в град Септември, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При друг пожар в Пещера е пострадал друг възрастен мъж – на 85 години, допълниха от пожарната. Двата инцидента са станали вчера по едно и също време – около 11.00 ч.

Сигнал за пожара в Септември е подаден в 11.30 ч. на спешния телефон 112. По първоначални данни е горяла къща в града. На място е изпратен един екип на пожарната, който е потушил за около половин час огъня.

При пожара е загинал 82-годишният собственик на къщата. Според свидетели той е пушил в леглото и огънят е тръгнал оттам.

Около половин час по-рано в оперативния център на РДПБЗН-Пазарджик е получено и съобщение за пожар в къща в град Пещера. На място са изпратени полицаи и един екип с огнеборци, които бързо са го загасили.

В болница е откаран 85-годишният собственик на къщата, който е бил обгазен от дима. Най-вероятно причината за пожара е същата, тъй като е унищожено леглото и са опушени стените на стаята, в която е бил възрастният мъж.

Подобни статии

Top