Дядо запали стърнище, умря в пожара

Инцидентът е от пазарджишкото село Динката

Възрастен мъж е починал при пожар в суха трева. Вчера около 19,00 часа в РСПБЗН-Пазарджик е получен сигнал за възникнал инцидент в къща в село Динката. На място пристигнали огнеборци, които установили, че е възникнал пожар в стърнище предизвикано от собственика на жилището В.Й.- 86 години, жител на същото село, който е открит мъртъв.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

За периода от 20.07.2020 г. до 31.07.2020 г. на територията на област Пазарджик са възникнали общо 20 броя пожари в сухи треви и стърнища и 1 пожар в горски фонд. Вчера възникна пожар в землището на селата Церово и Лесичово, където са унищожени около 1000 декара сухи треви. В ликвидирането на огнената стихия бяха ангажирани 32 служители от РДПБЗН – Пазарджик, 16 служители от РДГ – Пазарджик и 10 жители на с. Церово. В резултат на целенасочените и адекватни действия огънят е локализиран и потушен. Спасени са 100 декара смесена гора и близо 50 декара черешова градина.

Подобни статии

Top