Дюнерджията, хванат с четвърт кило хероин, се лекувал от наркозависимост (СНИМКИ)

Турчинът призна, че е зависим от дрогата, лекувал се в Истанбулска клиника

Турчинът Ибрахим Йозалп, арестуван с четвърт килограм хероин и над 0,4 грама кокаин в Столипиново преди десет дни, многократно се е лекувал в истанбулска болница заради зависимостта си от дрогата. Това разказа самият той пред апелативните съдии днес. Поне 5-6 пъти Йозалп е лежал в лечебното заведение под грижите на психиатри и специалисти, като последният път бил там преди 2-3 години. Така и не успял обаче да се излекува от пристрастеността си към хероина.

В съдебната зала на Апелативния съд в Пловдив днес турският дюнерджия обясни, че намереното от полицаите голямо количество хероин било за собствени нужди. По думите му той се друсал от години. Попитан от съдията-докладчик Велина Антонова как е употребявал наркотика, Йозалп разказа, че загрявал известно количество прах върху алуминиево фолио и вдишвал изпаренията. Понякога пък просто смъркал хероин през носа.

48-годишният турчин описа и лечението си в истанбулската клиника. Той поясни, че лекарите му слагали специална капсула в слабините, чиято цел била да му пречисти кръвта. Това пречистване траело 15 дни. Докато капсулата била в организма му, пациентът не можел да употребява наркотици.

„Много съжалявам за случилото се, използвам наркотици и се лекувам. Започвам, оставям, пак започвам, за съжаление и този път беше така“, разкая се Йозалп в съдебната зала. Той помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като сам въртял бизнеса си – имал павилион за дюнери, лахмаджун и пици на Централна гара. С парите от този бизнес издържал семейството си.

За по-лека мярка настоя и защитникът му Мирослав Кавърджиков.

Обвинението: Няма как хероинът да е за лични нужди

Според прокурор Димитър Ангелов обаче няма как намереното количество наркотик в дома му с тегло 257,6 грама, да бъде  за лична употреба, тъй като подобни количества са предназначени за разпространение. Обвинителят припомни, че Йозалп е временно пребиваващ в България и, че семейството му живее в Турция. Според Ангелов турчинът пътувал 3-4 пъти месечно до южната ни съседка. 

1 2

Подобни статии

Top