Джебчии, обрали възрастен мъж в градкия транспорт на Пловдив, отиват на съд

Измъкнали портфейла от джоба на 77-годишен мъж и откраднали от него 1000 лв.

Двама джебчии, задигнали 1000 лева от възрастен мъж в градския транспорт на Пловдив отиват на съд, съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив. Магистратите внесоха обвинителен акт срещу тях в Районния съд за кражба на пари от 77-годишен мъж в автобуса.

На подсъдимата скамейка сядат 51-годишния К.Р. и Г.В., на  43 г., за това, че на 07.05.2020 г., в гр. Пловдив, след предварително сговаряне, чрез използване на специален начин и при условията на опасен рецидив, са отнели чужди движими вещи  – пари в размер на 1000 лева, от владението на 77-годишен мъж, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

На 7 май 2020 г., около 13.00 часа, двамата джебчии се срещнали в Пловдив и решили да извършат кражба, за да си набавят пари. Те се качили в автобус от градския транспорт, като застанали на една от вратите така, че всички пътници минавали между тях. На спирка в централната част на града в автобуса влязъл 77-годишният мъж. Той също минал между двамата, като през това време по-младият джебчия измъкнал портфейла от задния джоб на панталона му и го подал на по-възрастния, който пък извадил парите и хвърлил портмонето между седалките. Двамата слезли на следващата спирка.

По-късно възрастният човек установил липсата на портфейла. Той подал жалба за извършената кражба в Районна прокуратура – Пловдив. Двамата извършители са били установени, а отнетата сума е възстановена на потърпевшия.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top