„Джендър Алтернативи“ с нов проект за преодоляване на домашното насилие

Темата е болезнена заради многобройните случаи на насилие над жени у нас

Първа пресконференция, посветена на старта на новия проект на Фондация „Джендър Алтернативи“ ще се състои днес от 10 часа в пресклуба на БТА. Проектът е  финансиран от Министерство на правосъдието и посветен на защитата „от“, и превенцията „на“ домашното насилие в България. Името на проекта е: „Програми за превенция и преодоляване на домашното насилие“.

Темата е болезнена, заради изначално високото ниво на насилието над жени в страната. А извънредното положение и различните видове мерки, изостриха проблема и по всички показатели се отчита завишаване на домашното насилие в България. Такива са и данните от нашата работа в Пловдив и региона.

Ще ви запознаем и с активната ни дейност през последните месеци на епидемиологична криза, но и криза, и пик на домашното насилие в България. Ще представим най-новите ни печатни материали, посветени на превенцията на домашното насилие. Ще ви дадем информация за подготвяния от нас късометражен филм, финансиран от Министерство на правосъдието. Ще отговорим и на вашите въпроси, свързани с темите, по които работим, казват от фондацията.

На пресконференцията ще присъстват: адв. Милена Кадиева (носител на наградата „Жена на действието на Европа“ за 2019г., основател и управител на Фондация „ДА“ (Джендър Алтернативи). Любомира Цъцарова (психо-социален консултант в Консултативен център на Фондация „ДА“ (Джендър Алтернативи) и Мишо Гръблев (координатор на Фондация „ДА“ (Джендър Алтернативи).

Подобни статии

Top