Джигит блъсна кола на магистрала „Тракия“ след гонка с полицаи, тежко ранена е жена

Пожарникари режат ламарините на блъснатата кола, за да извадят пострадалата

Катастрофа затруднява движението в района на 112-ти км на АМ „Тракия“, посока Бургас, преди отбивката за Цалапица, съобщиха от полицията. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут от 90-ти км през Пазарджик.

В рамките на специализирана полицейска операция в пловдивския участък на АМ „Тракия“, около 9 ч. тази сутрин служители на областната дирекция на МВР подали сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген“, пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си. В района на 112-ти км „Фолксваген“-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях.

От удара колата е смачкана, а по първоначални данни в нея има сериозно пострадала жена, която предстои да бъде извадена с помощта на специализирана техника на пожарната.

На място е задържан шофьорът на „Фолксваген“-а. До отработване на случая е затруднено движението в участъка на катастрофата.

Автомобилите, пътуващи от София към Бургас, се пренасочват от 90-ти км през пътен възел Гелеменово, оттам през Пазарджик и по път I-8 за преминават през Пловдив, и се връщат на магистралата.

Снимка: I see you KAT – магистрала Тракия/Жулиета Манолова

Подобни статии

Top