Джигит насочи боен пистолет срещу шофьор на рейс на магистралата

Шофьорът-хулиган е арестуван

Бързо производство за хулиганство на пътя е образувано от прокуратурата срещу водач на лек автомобил, заплашил с боен пистолет на магистрала „Тракия“ автобусен шофьор. Инцидентът е станал вчера вечерта, около 18 часа, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Това се е случило на 160-я километър в платното за София, където вчера имаше зверско задръстване заради катастрофа и заради ремонта на 22-километровия участък на аутобана.

Кола се преобърна по таван на магистралата, тапата е зверска (СНИМКИ)

В този времеви интервал колоната от автомобили, изчакващи да се влеят в двупосочното платно, успоредно на ремонтираното, е била с дължина над 5 км, разказаха шофьори. Движението е било затруднено и заради катастрофа на 139-я километър.

За да премине по-бързо с автомобила си – „Шкода Октавия“, 30-годишен водач се опитал на няколко пъти да изпревари  в района на Чирпан варненски автобус, превозващ пътници, въпреки затрудненото движение. След това преминал в аварийната лента и се изравнил се с автобуса от дясната му страна. В момента на изравняване с рейса, водачът на лекия автомобил отворил предно ляво стъкло на шофьорската си врата и оттам насочил към водача на автобуса боен пистолет. След това продължил да се движи успоредно с автобуса, като показвал на водачът му и неприлични жестове.

За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Свидетели на случващото се станали пътниците в автобуса.

Шофьорът на лекия автомобил е бил спрян за проверка на автомагистралата след подадения сигнал. Задържан е за срок от 24 часа по Закона за МВР. Извършени му били тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Започнато е бързо производство за хулиганство, извършено при управление на моторно превозно средство. По делото като веществено доказателство е иззет боен пистолет „Кохлер и Кох“. Установено е, че пистолетът е законно притежаван от 30-годишния шофьор.

Извършват разпити на свидетели и други действия по разследването, уточниха от прокуратурата.

Подобни статии

Top