Джигитът, вдигнал на крак полицията в неделя, остава в ареста

Имал множество нарушения, регистрирани от КАТ и бил осъждан

Пияният джигит, който вдигна на крак цялата полиция в неделя и си устрои гонка със служителите на реда в три квартала, остава зад решетките, реши днес Пловдивският районен съд. 25-годишният Марин Атанасов, е обвинен в осуетяване на полицейска проверка, хулиганство, извършено по време на шофиране и управление на автомобил в пияно състояние.

В неделя по обяд Атанасов бил спрян за проверка от служители на сектор Специализирани полицейски сили в района на Централна гара. При приближаването им обаче пежото, потеглило с мръсна газ и се отправило през Сточна гара съм ж.к. „Тракия“, преминавайки през крака на едното ченге и нанасяйки му лека телесна повреда.

Със служебния полицейски микробус униформените последвали пежото. В гонката се включили и други полицейски патрули. Около кръговото преди хипермаркет на голяма австрийска верига в „Тракия“ преследваният автомобил ударил един от служебните и огънал ламарините му. Продължавайки през Мебелна къща към центъра, до бензиностанция на бул. „Найчо Цанов“, колата се блъснала последователно в две дървета.

Пиян бабаит в гонка с полицията, натресе патрулка и две дървета (СНИМКА)

25-годишният Атанасов, който бил зад волана и 19-годишният му спътник от Първомай били задържани за 24 часа. Оказало се, че Марин шофира без книжка и с 0,9 промила алкохол в кръвта.

Според съда има опасност Марин Атанасов да извърши и друго престъпление, както и да се укрие при мярка, различна от „задържане под стража“. Той е осъждан и има множество фишове и актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Заради това съдът прецени, че младият шофьор е с висока степен на обществена опасност и го остави зад решетките.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в тридневен срок. Ако това стане, делото ще се гледа следващия вторник – 16 октомври, от 15.30 часа.

Подобни статии

Top