Джокович: Благодаря Ви за подкрепата, оценявам я! (ВИДЕО)

Властите в Австралия задържаха и чешка тенисистка в имиграционен хотел

Новак Джокович благодари на хората „по света“ за подкрепата им откакто драматично му бе отказана виза за влизане в Австралия поради ваксинационния му Ковид-19 статут.

„Благодаря на хората по целия свят за продължаващата подкрепа. Усещам я и я оценявам дълбоко“, световният номер 1 в тениса, който е в имиграционен хотел в Мелбърн, написа в Инстаграм.

Припомняме, че сърбинът получи медицинско изключение за участие на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън. На действащия шампион обаче му бе отказано влизане в страната поради непокриване на изискванията на граничния контрол. Той изчаква решение след обжалването си, което ще бъде обявено в понеделник сутринта.

В същото време чешката тенисистка Рената Ворацова попадна в същия имиграционен хотел, в който се намира Новак Джокович, съобщи външното министерство на Чехия.

„Рената Ворацова е в същия имиграционен хотел като Джокович, заедно с още няколко тенисисти, в Мелбърн“, споделиха от министерството за АФП в имейл. От тях добавиха, че протестират срещу задържането, но Ворацова, световната номер 81, се съгласила да напусне Австралия и да не участва в първия за годината турнир от Големия шлем „тъй като опциите й за тренировки са ограничени“.

38-годишната Ворацова, специалистка на двойки, също влезе в страната с медицинско изключение, след като наскоро прекара Ковид, предадоха от чешкия всекидневник Sport. Ворацова вече игра на турнира в Мелбърн заедно с Катаржина Питер от Полша тази седмица, но двете отпаднаха още в първи кръг. Sport разкри, че изключението й е „преразглеждано“ оттогава от австралийските власти. Министерството допълни, че Чешкото генерално консулство в Сидни се е заела със случая. „Доколкото знаем, тя добаза, че е в безопасност по начин, който ще й позволи да играе“, казаха от Министерството.

Подобни статии

Top