Джокович: Господ гледа всичко! Моята благословия е духовна, а тяхната – материална! (ВИДЕО)

Бащата Сърджан: Новак вече е символ и лидер на свободния свят

„Господ гледа всичко! Моята благословия е духовна, а тяхната – материална“. Това е написал Новак Джокович в съобщение до брат си Джордже. Той от своя страна го прочете пред медиите в Белград.

На специално организиарния брифинг присъства и бащата на Ноле – Сърджан Джокович, който разкри, че Новак не е в ареста, а в затвора в Австралия.

„Що се отнася до крайния изход, има три варианта. Едната е да оставиш Новак да си признае грешката и да се унижи пред целия свят заради свой голям пропуск. Вторият е да го депортираш, но тогава остава въпроса дали ще върнат всички тенисисти с подобен тип документи. И третото е – Австралия доказва, че е по-голяма от Господ. Те говорят за хигиената на най-добрия спортист в света, а го изтезават и го поставят в отвратителни условия. Вярвам, че съдът е независим и ще вземе правилното решение“, каза още братът на Ноле.

„От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят“. Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му.

„Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път“, коментира Сърджан пред сръбския вестник „Телеграф“.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия – един играч и един съдия – са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Подобни статии

Top