Джокович с осма титла на Australian Open и отново е №1 в света! (ВИДЕО)

Сърбинът победи в драматични 5 сета австриеца Доминик Тийм

Шампионът на Аустрелиън Оупън 2020 отново се казва Новак Джокович! Сърбинът победи в епичен финал Доминик Тийм с 3:2 сета (6:4; 4:6; 2:6; 6:3; 5:4) след четири часа игра.

Така Ноле се завърна и на първото място в световната ранглиста, изпреварвайки Рафаел Надал!

Първият сет започна с ранен пробив за Джокера, който го задържа до 4:2. В седмия гейм обаче Ноле се пропука и загуби подаването си – 4:3. В следващия гейм Доминик затвърди пробива, но когато сервираше за 5:5 нервите му не издържаха, Джокович го проби за втори път, което означаваше, че повежда с 1-0 сета.

Във втората част картината на корта се промени – Новак започна да допуска много грешки, изглеждаше разколебан в действията си и логично допусна брейк още във втория си сервис гейм. Към края на сета той успя да го върне – 4:4. Веднага след това обаче Тийм направи рибрейк за 5:4 в негова полза. Когато сервираше за сета, австриецът запази хладнокръвие спечели на 15 и изравни резултата.

Третата част се превърна в истински кошмар за втората ракета в света. Ноле загуби на два пъти подаването си, показваше изключителна нервност и раздразнение при почти всяко разиграване, което неминуемо доведе до нов сет в актива на австриеца – 2-1.

В четвъртата част сякаш срещу Тийм имаше друг играч, напълно различен от този, който спореше с него в последните два сета. Джокович беше изключително стабилен на свой сервис, нямаше и помен от непредизвиканите грешки, а всичко това даде отражение и върху резултата в осмия гейм. Тогава Ноле проби на 30, след това в деветия гейм затвърди брейка и изравни резултата – 2-2.

В последната част Новак ясно показа, че днес е излезнал да спечели осмата си титла от Australian Open и няма как Доминик Тийм, да е пречка за това. Ударите на сърбина бяха изключително прецизни, докато Тийм, явно изнервен от изпуснатата преднина, започна да греши все по-често. Във втория сервис гейм тези грешки се оказаха фатални за него, след като допусна пробив, който той не можа да върне до края на сета, което му коства мечтата за първа титла от Големия шлем.

Подобни статии

Top