Джошуа и Пулев с почти равно тегло (ВИДЕО)

Скандал на кантара, Кобрата се закани: Утре ще ти покажа! AJ: Идваше ми още сега да го ударя!

Кантарът преди сблъсъка за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев показа почти еднакви килограми и на двамата.

Настоящият носител на поясите на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова организация удари точно 108.8 килограма.

Най-добрият български боксьор от своя страна тежи 108.4, което е с 4 килограма по-малко в сравнение с последната му среща срещу Райдъл Букър през миналата година. Очевидно Пулев се намира в най-добрата фицическа форма в своята кариера.

Кантарът бе белязан от огромно напрежение между двамата боксьори. Първоначално те си размениха няколко думи, след което бяха разделени на разстояние. Това обаче не бе краят.

През цялото време се чуваха освирквания и нелицеприятни подвиквания от българския лагер, а моменти след това отново се изправиха лице в лице, при което Джошуа размаха пръст на Пулев, който вече си бе съблякъл тениската и в готовност за саморазправа. След като отново бяха принудително раздалечени, репликите от двамата боксьори не спряха.

Все пак по-младият от двамата реши да отстъпи и в крайна сметка си тръгна, докато нашият боец говореше на висок глас: „Утре ще ти покажа!“

Подобна игра на думи е напълно нормална и предхожда всеки един двубой от професионалния бокс, като понякога се стига дори до физическа саморазправа. На кантара обаче имаше сериозна охрана от бодигардове с вид на сумо бойци.

Българите бяха много гласовити към актуалния световен шампион, който очевидно грам не му хареса какво чу от нашия атлет, след което заяви: „Исках да го шибна в челюстта, но за съжаление трябва да почакам до утре. Знам го какъв е, а той се има за воин”.

„Предупредих го да не позволява на лагера му „да го вдигат” толкова, защото сега наистина имат истински съперник. Когато опонентите ми излязат на ринга срещу мен, те са уверени, но след няколко рунда душата им е унищожена. Щом го видя между четирите сглобки, оттам насетне ми е ясно какво трябва да сторя”, гневен заяви Джошуа под мощните български крясъци в залата на „SSE Arena”.

„Ние сме големи момчета и удряме тежко. Първият, който ще се приземи, ще реши мача”, завърши британецът.

“Казах му, че го уважавам много, той е олимпийски и световен шампион, но аз съм по-добрият боксьор и утре ще му го покажа. Защото аз съм невероятен. Мисля, че това не му хареса. Не съм изненадан, че той реагира така, той е световен шампион в момента, но днес му е последен ден като шампион, от утре положението ще е различно. Не искам да му влизам в главата. Исках само да му кажа, че аз съм много по-добър от него, аз съм невероятен боксьор, невероятен стил, утре ще го покажа на целия свят. Не го мразя или нещо такова, казах му 3-4-5 пъти, че го уважавам, но аз имам толкова много енергия, толкова съм силен. Ще бъде страхотен мач, много интересен мач. Чувствам се добре, невероятно, щастлив съм, защото съм като войник”, каза Пулев пред Sky Sports.

Еди Хърн, който беше достатъчно близо, за да чуе разпалените размени на реплики между Кобрата и AJ, сподели малко след края на кантара какво всъщност са си крещяли двамата.

„Още вчера след пресконференцията Пулев позираше за камерите в боксова стойка и повтаряше: „Аз съм шампионът“, което още тогава грабна вминанието на Антъни. Така че случилото се днес имаше предпоставки. Можех да чуя всичко. Пулев размахваше пръст и повтаряше, че ще победи утре, че е по-добър и че AJ е нищо. Антъни му обясняваше, че трябва да го уважава, а Пулев каза, че го уважава, но ще победи и ще стане шампион.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matchroom Boxing (@matchroomboxing)

Антъни пък го питаше: „Ти ли ще ме победиш, кого си побеждавал досега?“ И Пулев каза: „Ще те приключа утре“. Пулев накрая повтори, че уважава Антъни, но ще го победи утре, което донякъде потуши страстите и двамата започнаха да си удрят юмруците.

Подобни статии

Top