Eкоучилище „Слънчев лъч“ организира шествие в Деня на Земята

С участието на всички 80 ученици на учебното заведение

Частно екоучилище „Слънчев лъч“ в Пловдив се ангажира със защитата на планетата и на 22 април – Деня на Земята, организира шествие с участието на всички 80 ученици на учебното заведение, техните учители, родители и съмишленици.

Събитието ще премине под надслов „За чиста вода, земя и въздух“ и се провежда с подкрепата на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив), с която училището си партнира от години.

Шествието се организира като израз на ангажимента на младото поколение към природата и призив за съвместни усилия за опазване на околната среда.

То започва в 10:30 часа от площад „Съединение“. Младежите ще преминат през цялата Главна улица и ще стигнат до Централна поща. Ще носят плакати, знамена и послания за опазване на природата, за използването възобновяеми енергийни източници и за борба срещу замърсяването.

Денят на Земята е повод да се съберем и да подчертаем важността на опазването на нашата планета. С всяка стъпка, която правим, се стремим да привлечем вниманието на учениците ни към необходимостта от устойчиви практики и отговорно поведение към околната среда“, споделя създателката на учебното заведение  Мария Паева.

Тя добавя, че ЧОУ „Слънчев лъч“ е създадено с вярата, че законите в природата са ключът към разбирането на живота и затова ежедневно е необходимо да я наблюдаваме и да се стремим да спазваме нейните правила.

След приключването на шествието участниците ще се установят в Цар-Симеоновата градина в района на Виенския павилион, където са планирали изложби и занимания на открито.

Те канят всички малки и големи пловдивчани, които споделят страстта към природата и са загрижени за нейното бъдеще, да се присъединят към учениците на ЧОУ „Слънчев лъч“ в това важно послание за защитата на Земята.