Вече шести ден положителните за COVID – 19 в Пловдив и областта са 0

Представителното изследване за коронавирус в града под тепетата среща изключително голяма подкрепа

От 6 дни няма положителна проба за COVID – 19 в Пловдив и областта. Това обяви областният управител Дани Каназирева след днешната среща на Областния медицински щаб.

От 647 направените проби за последните 6 дни – 0 са положителните, поясни тя. 81 от общо 93ма пациенти от сметката на Пловдив и областта пък са напълно излекувани, което прави 87% излекувани. Няма нови случаи на заразени медицински лица, от общо 16 в тази графа 14 са напълно излекуваните.

Към момента трима с коронавирус са на лечение в болница – двама се лекуват в УМБАЛ „Св. Георги“ и един в УМБАЛ „Каспела“.

Пловдив, обаче, приема болни от Пазарджик, има и случай на починала жена от дните през уикенда, която е от пазарджишките болни. По тази линия още от миналата седмица служителите от болниците и поликлиниките в града под тепетата са получили указания да процедират по-внимателно и да взимат превантивни мерки, когато преглеждат хора от Пазарджик заради епидемичната обстановка там.

И още информация: 

Голяма е подкрепата от страна на пловдивчани по отношение на представителното изследване за коронавирус – потвърдилите участие до момента са 926 или 80% средно за града. Тестването продължава, но резултати от него ще бъдат съобщени едва след края му – то трябва да приключи на 14 юни.

С топлото време условията за развитие на вируса започват да намаляват. Мерките дадоха добри резултати. Моето мнение е, че като цяло тенденцията е за намаляване на заболяването. На този етап няма как да предвиждаме какво ще се случи през септември, октомври, ноември или декември, но гражданите вече знаят какво да очакват, как да действат и да реагират. Положителното също е, че се подготвихме и при следваща епидемия ще сме подготвени„, коментира ситуацията и изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги“ Карен Джамбазов.

Медицинската общност и гражданите на Пловдив направиха нещо, което ни дава основание да се гордеем„, не пропусна да отбележи и председателят на регионалната колегия на БЛС доктор Георги Кръстев.

Подобни статии

Top