Еди Хърн даде отбой за мач на Кобрата с Уайт

След като сам предложи този вариант за излъчване на съперник на Антъни Джошуа, промоутърът взе да увърта

Малко след като стана ясно, че е почти задължителен претендентският мач между най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев и британеца Дилиан Уайт, от щаба на последния започнаха да увъртат. IBF нареди да се проведе такъв елиминационен двубой, за да се определи претендентът за световната титла на друг британец – шампионът Антъни Джошуа. Новината дори бе оповестена официално първо от промоутъра на двамата британци Еди Хърн. Сега обаче, след като Зауерланд прие предизвикателството, именно той започна да бие отбой.

„Сложили сме всичките си яйца в една кошница и сме заложили на мач с Дионтей Уайлдър за титлата в WBC. От там обаче не бързат да направят Дилиан задължителен претендент за пояса на Уайлдър.

Също така, WBC може да наложат изиграването на претендентски мач и това да усложни още повече ситуацията“, заяви Хърн пред ESPN.

„Опцията за мач с Пулев е добра и това е мач, който бихме искали да проведем. Но Уайт преследва титлата на Уайлдър, а това има шанс да не се материализира като възможност. Още не съм сигурен какво самият Дилиан и щабът му искат да направят на първо място“, каза още промоутърът.

„Знам обаче едно – ако си задължителен претендент на IBF, рано или късно ще получиш шанс да се биеш за световната титла срещу някого. Ще видим какво ще стане“, допълни Еди Хърн.

Така стана ясно, че мач между Кобрата и Уайт съвсем не е сигурен, въпреки усилията на IBF да направят такъв сблъсък.

Sat in the office 5 years ago with a plan. One more to go 🇬🇧👌🏼

Публикация, споделена от Eddie Hearn (@eddiehearn) на

Подобни статии

Top