Еди Хърн: Кубрат Пулев заслужава уважение!

Ако AJ не може да победи българина, той не може да победи и Тайсън Фюри, заяви агентът на световния шампион от Великобритания

Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, даде интервю за американската компания DAZN. Именно тази медия ще излъчи битката на световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO с Кубрат Пулев в “О2 Арена” в Лондон на 12 декември. Британецът призова всички да се отнасят с по-голямо уважение към Кобрата и посочи българина като боксьор от Топ 10 на света и дори сред най-добрите петима.

“Ей Джей е по-фокусиран отвсякога. Мачът с Пулев е много добър по няколко причини. Кубрат със сигурност е боксьор от Топ 10 на света, като може да се спори дали не е и в Топ 5. Има една загуба от Владимир Кличко, той е опасен, има сила в ръцете, ръстов боксьор е и технически солиден. Не ми е минавало през акъла, че трябва да пренебрегнем този мач. Пулев е задължителен претендент, активен е, а ние трябва да продължим да се развиваме. Ако може да победим Кубрат Пулев, значи може да победим и Тайсън Фюри, толкова е просто. Не може да се криеш от противниците си и да премерваш риска. Ей Джей има нужда от този мач, а Кубрат Пулев заслужава уважение. Той е опасен, но Антъни трябва да премине през него”, анализира ситуацията Хърн.

Относно мнението на мениджъра на Кобрата Боб Аръм, че българинът ще нокаутира Джошуа, той заяви: “От една страна приказките му, че Пулев ще нокаутира Джошуа, са си просто думи. Но от друга – не може да подценяваме такъв противник. Ако Ей Джей бе нокаутирал Анди Руис в рамките на 3 рунда, сега никой нямаше да дава шанс на Кубрат Пулев. Но това не се случи. Видяхме какво стана в “Медисън Скуеър Гардън”. Така че въпросителната остава – дали е било подценяване, лоша подготовка, малшанс или просто всеки е победим в тежка категория?

Има и нещо друго – Ей Джей не получава заслуженото уважение. С кого са се били Фюри и Уайлдър? За Тайсън това са Кличко и Уайлдър, а за Дионтей – Фюри и Луис Ортис. Ей Джей се би с Дилиън Уайт, Доминик Бризийл, Врадимир Кличко, Джоузеф Паркър, Карлос Такам, Александър Поветкин и Анди Руис, а сега и Кубрат Пулев – няма лесен мач.”

Подобни статии

Top