„Един ден, в който има всичко“ с онлайн премиера днес

Едно театрално представление във видео формат на Метеор, в платформата fanstream, началото е в 19.30 часа

Онлайн премиерата на „Един ден, в който има всичко“ е днес от 19,30 часа, съобщават от фондация „Пловдив 2019“. Театрално представление във видео формат ще е налично в платформата fanstream.

Режисьорката Ани Васева, в сътрудничество с актьорите Леонид Йовчев, Грета Гичева и Катрин Методиева развива новия жанр на видео театъра. Това не е просто заснето представление, а спектакъл, създаден специално за видео формат и за онлайн разпространение.

„Един ден, в който има всичко“ съчетава задълбочения и продължителен работен процес, въздействащо актьорско изпълнение, свободата и въображението, характерни за театралната работа на Метеор, със създаващите едновременно реалистичен и пълен с изненади свят, визуално впечатляващи похвати на видео медията.

„Един ден, в който има всичко“ е представление във видео формат, в което трима души живеят в безвремие, отпуснати в усещането на мига. Тримата герои са водени от силите на взаимното привличане отблъскване, от напрежението между стремежа към привичното и чара на необичайното. В своя малък, затворен свят те се натъкват на чудеса, на радост, на изненадите, скрити не в бъдещето, а в миналото. „Един ден, в който има всичко“ е и представление за радостта.

Представлението е част от дългосрочния проект Ex corpore на “Метеор“, в който са включени множество събития. Програмата на проекта ще продължи през 2021 г. в Пловдив, в рамките на програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Подобни статии

Top