Един изстрел отдели Милена Тодорова от Топ 10 в спринта в Пекин (ВИДЕО)

17-ото място класира българската биатлонистка за преследването на 10 км, което е в неделя

Един изстрел отдели биатлонистката Милена Тодорова (със стартов № 6) от влизане сред Топ 10 в спринта на 7.5 км на олимпийските игри в Пекин. Българката направи много силен старт и това й отреди 17-о място в крайното класиране. Милена сбърка само веднъж от позиция легнал, без тази грешка на четвърти изстрел тя щеше да финишира приблизително на 30 секунди от медалите.

С представянето си Тодорова заслужи място в преследването на 10 км, което предстои след два дни, в неделя.

Останалите българки заеха следните места: 78. Мария Здравкова (със стартов № 66), 84. Даниела Кадева (със стартов № 86) и 89-а позиция за направилата днес олимпийски дебют Лора Христова (със стартов № 61). Кадева заяви, че все още чувства болка, след като претърпя медицинска интервенция на стъпалото през януари.

Спринтът при мъжете е утре от 11:00 часа българско време.

„Да, днес поне стрелбата се получи, не знам защо, но тук ми е просто тежко. И днес ми беше тежко. Днес ските ни бяха много хубави, карах със състезателки, които са на много добро бегово състояние. Имахме много равностойни ски днес“, сподели Милена Тодорова пред БНТ след днешното си силно представяне в спринта на 7,5 километра от програмата на биатлона в Пекин.

Тодорова записа второто най-добро постижение за България на Зимните олимпийски игри след 15-то място на Радослав Янков в сноуборда. Друга наша представителка в дисциплината Мария Здравкова изрази съжалението си, че е допуснала една грешка в стрелбата, при това на последния си опит. „Последният ми изстрел, много ме е яд, не го отработих както трябва. Много исках да е 10 от 10. Исках да е отработена стрелбата, но за жалост се получи така. Днес беше по-топло и по-добре за бягане, за разлика от деня за смесената щафета“, коментира Здравкова.

Снимки: БОК, Йордан Петков

Подобни статии

Top