Един от арестуваните от РЗОК-Пловдив – шеф на дирекция

Петима са задържани при акцията на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Те са участвали в източването на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК), съобщи bTV. И петимата са обвинени в корупция.

Двама от тях са служители на РЗОК, а останалите трима са част от корупционната схема. Според обвинението директорът на касата не е знаел за това.

Шеф на дирекция от РЗОК е сред задържаните

Единият от арестуваните е д-р Иван Деспотов, директор на дирекция ДКИМДПА, който два пъти е се е явявал на конкурс за директор на РЗОК – Пловдив. Другият – Владимир Манев, е бил назначен в същата дирекция, която одобрява договорите с аптеките за доплащането на безплатните лекарства и такива с намаления на правоимащите, пише сайтът zdrave.net, като се позовава на местни медии.

Припомняме, че в ранния следобед маскирани полицаи спряха два автомобила на ул. „Данаил Николаев“ в Пловдив и задържаха двамата мъже. Според очевидци в единия автомобил са открити множество банкноти по 50 лв.

Зрелищен арест на държавни служители в Пловдив (СНИМКА)

Директорът на пловдивската РЗОК – д-р Магдалена Петрова, не беше открита за коментар. От пресцентъра на НЗОК също заявиха, че нямат информация по случая, освен от медиите.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top