Един в кома и трима тежко ранени при сблъсък между бус и ТИР (СНИМКИ)

Тежкият пътен инцидент затвори пътя Разград – Попово

Тежка катастрофа затвори пътя Разград – Попово около 10 часа днес – съобщи ОДМВР-Разград. Микробус „Форд Транзит“ със силистренска регистрация се удари челно в разградски ТИР на един от завоите към местността Пчелина.

В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш. от село Калипетрово, пътували 17 души – пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събор в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере.

1 в кома, трима са тежко пострадали

Всички 18 пътници (с водача) са откарани в МБАЛ-Разград. По първоначални данни от болницата един от пътниците е в кома, други трима са с множество фрактури. Шофьорът на ТИР-а, П.С.на 48 години от Разград, не е пострадал. Задържан е в РУ-Разград, съобщава Дарик.

Продължава огледът на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до катастрофата. Пътната отсечка е затворена, движението е пренасочено по обиколен маршрут през село Балкански.

Вицепрезидентът Илияна Йотова прекрати участието си в събора в село Садина заради катастрофата. Тя посети болницата, където са настанени 18-те пострадали.

Йотова разговаря с екипите, които са приели пострадалите, за да се информира за тяхното състояние. Вицепрезидентът предложи съдействие в случай на необходимост.

Снимки: NOVA

Подобни статии

Top