Единият от дилърите, арестувани в Столипиново: Пренасях билки

Пласьорите били от Кричим

Трима от наркодилърите, арестувани при полицейската акция в сряда вечерта в „Столипиново“, остават в ареста. Това реши състав на пловдивския окръжен съд днес следобед.

51-годишният Георги Костадинов, 43-годишният Виктор Янков и 40-годишният Руслан Йосифов застанаха днес пред съда заради повдигнатото срещу тях обвинение  за държане на 483,32  грама хероин.

Акция срещу дрогата в Столипиново, има задържани (СНИМКИ)

Тримата роми живеят в Кричим. В съда днес стана ясно, че наркотикът бил открит в борсета в колата на Янков. Той сам посочил къде се намира хероинът и признал, че количеството било предназначено за разпространение в ромския квартал.

Същия ден другите двама пласьори му казали да откара дрогата в Столипиново и го чакали там, за да вземат наркотика. В този момент обаче се намесила полицията и осуетила предаването на пратката.

Днес Окръжният съд остави в ареста и тримата. Мотивът бе, че са обвинени в тежко умишлено престъпление, като Костадинов го е извършил в условията на опасен рецидив.

Макар разследването да е в начален етап, от доказателствата по делото според съда може да се направи обосновано предположение, че дилърите са извършили престъплението, в което са обвинени. Съдът прие за несъстоятелна версията на обвиняемия Янков, че пренасял билки, а не  хероин. Самият той е признал пред полицейски служител, че държи в автомобила забранени от закона вещества.

Съдът прие, че няма опасност за пласьорите да се укрият, но че със сигурност може да извършат друго престъпление.

Акцията в Столипиново предизвикала напрежение и в Асеновград (ВИДЕО)

Освен това Руслан и Георги са осъждани многократно.

Определението на окръжните магистрати не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд на 7.02.2019 г. от 10.00 часа.

Снимки: glas.bg

Подобни статии

Top