Единият убиец на асеновградчанина обрал и църква, оставиха и двамата в ареста

Убийството извършено с безпричинна жестокост

Изключително лоши са характеристичните данни за двамата убийци на 41-годишния асеновградчанин в нощта срещу евроизборите, стана ясно в съдебната зала. По-малкият – 15-годишният Исмаил Асан има и други кражби, след тях е последвал грабеж, а накрая и изключително жестокото убийство. Освен всичко друго той е бил много пиян в момента на извършване на престъплението, каза адвокатът му.

Убийците на мъжа в Асеновград скачали по главата му, след което го удушили! Вижте ги (СНИМКИ и ВИДЕО)

Другият извършител – 17-годишният Митко Асенов, също бил извършител на кражба и то не откъде да е, а от църква. Това сочат данните от РУ Асеновград. Въпреки това Асенов не е осъждан.

Пред съда прокурор Галина Андреева-Минчева обясни, че след грабежа, 15-годишният Исмаил е взел решение да доубие жертвата си само 15 минути. Когато се върнал на местопрестъплението той започнал да скача върху главата на пострадалия, а за да не го остави жив, накрая го удушил с ръце. В същото време кръвта на пребитият асеновградчанин се е стичала през трахеята в белите му дробове и също го е задушавала. Според обвинителката обаче именно счупване на подезичната кост и травма на гръкляна са най-вероятните причини за смъртта на ограбения мъж.

Като безпричинна жестокост характеризира прокурор Андреева-Минчева действията на непълнолетния Асан. По думите й той е причинил огромни страдания на жертвата си и го е убил по особено мъчителен за него начин. Съучастникът му в грабежа пък, е стоял безучастно отстрани и е проявил тотално безразличие към умъртвяването на човека от Исмаил.

15-годишният убиец опитал да заблуди разследващите, че друг е извършил убийството

Освен това Исмаил се опитал да заблуди разследващите, като им казал първоначално, че не той е извършил престъплението, а някой друг. Асан допълнил, че само е минавал оттам по време на побоя, на връщане от болницата. Според обвинението 15-годишният ром и приятелят му намерили ключа и чипа на жертвата от жилището в  близост, но излъгали, че били на бабата на Исмаил. Впоследствие с тях отворили кооперацията и апартамента на убития.

Според прокурора и двамата има опасност да се укрият. Тя се мотивира с думите на самия Асан, който преди началото на пренията обясни в залата, че от пет дни е в ареста и нито майка му, нито баба му са идвали да го видят. Самият той дори не им се обадил, защото „нямал номер“. Асан настоя майка му и баба му да дойдат в съда, но делото продължи по същество. „Няма как някой от близките му да упражни контрол върху Исмаил Асан, ако бъде пуснат на свобода“, заключи прокурор Андреева-Минчева. Според нея нито той, нито Митко Асенов живеят на адресите, които са посочили пред съда.

Според адвоката на Исмаил обаче, най-вероятната причина за извършеното престъпление е разправия между жертвата и двамата роми. По думите му за това говорела липсата на сериозни черепно-мозъчни травми по главата на убития. Нямало доказателства и за грабеж.

„Аз нищо не съм направил. „Пихме, дойдоха още трима. Исмаил се нервира, отиде при човека, хвана го и го удари. Отидох да ги разтърва. Взех Исмаил, той беше пиян и тръгнахме. После решихме да се върнем да пием пак. Тича към него Исмаил и пак го удря, взе чантата и отидох да мисля какво да обяснявам. Отидох вкъщи и оставих Исмаил там сам, после ме взеха полицията. Не го пипах този човек““, каза пред съда Митко Асенов.

Исмаил пък добави: Искам да идват нашите“.

В крайна сметка съдът остави двамата в ареста.

Подобни статии

Top