Единици са преминалите при Цветанов според седесарите в Пловдив (ВИДЕО)

СДС води разговори за коалиция с ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори

„Не повече от 5-6 души са тези, които са напуснали СДС в Пловдив и те са около Добри Вълчев. Това са хората, които можем да преброим, че са отишли в друга партия, а именно тази на Цветан Цветанов„. Това заяви пред журналисти председателят на пловдивската синя общинска структура Тони Симидчиева. По думите й структурно пловдивската организация на Съюза на демократичните сили е в  добра кондиция, въпреки че „отцепниците“ са успели да разбият няколко от структурите по райони, като например тази в „Южен“.

Симидчиева допълни, че в момента се подготвя нов офис на партията  в Пловдив.

Областният председател на партията д-р Светозар Шуманов пък обяви, че заглавия от типа „Над 300 напускат СДС…“ били неуместни и неверни.

Над 300 от Пловдив се отцепват от СДС, отиват при Цветанов (ВИДЕО)

„Ние сме електорална партия. СДС наброява около 9 000 членове в страната“, посочи също главният секретар на СДС Илия Лазаров. Той заяви убедено, че след като Цветан Цветанов се убеди във вредителството на напусналите сините редици от Пловдив и областта, сам ще се раздели с тях.

Лазаров посочи, че за предстоящите избори СДС води преговори за коалиция с ГЕРБ. „Това е единствената партия, с която водим разговори, въпреки че тя е по-скоро центристка“, уточни Лазаров. Той добави, че в коалиция с ГЕРБ на европейските и местните избори сините са отчели добър резултат. На евроизборите сините са привлекли 70 000 гласа, а на местните избори – между 150 и 170 хиляди. „От скромност казваме, че са около 105 хил., но само в столицата имахме 20 000 гласа, които натежаха при избора за кмет на Йорданка Фандъкова“, коментира главният секретар на СДС.

Засега не се водели разговори с Цветанов, въпреки евроатлантическата насоченост на „Републиканци за България“, тъй като било твърде рано и тя все още не се е заявила изцяло в политическото пространство. Нямало да се водят и преговори с ДСБ.

Цветан Цветанов осветли проекта си първо в Пловдив, учредяването – на 27 септември (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Тони Симидчиева пък отчете, че на местните избори е било голям успех дори само фактът, че са излезли със собствена листа за общински съветници, още повече, че тъкмо в този момент се е получило разделението в редиците на сините под тепетата.

1 2

Подобни статии

Top