Единственият в България Монтесори център се оформя в „Смирненски“

Кметът Димитър Колев: Обучението в „Западен“ е на много високо ниво

„Обучението в „Западен“ е на едно много високо ниво. Тук се намират 5 иновативни училища от общо 24 в Пловдив, отново в района са първите в България общинско училище и детска градина, въвели обучение по методиката Монтесори“. Това заяви кметът Димитър Колев, който дни преди първия учебен ден събра директорите на училищата, детските градини и яслите в района.

Район „Западен“ е истински пионер и във въвеждането на обучението по системата Монтесори. Тук се намира първата в страната общинска детска градина – „Мир“, и училище – „Свети Свети Кирил и Методий“, които се обучават по тази методика. От тази година се въвежда обучение по системата и в детска ясла „100 усмивки“. Обмисля се подобно обучение и в детска градина „Росица“, като така ще се оформи единственият в България Монтесори център, тъй като яслата, детската градина и училището на практика се намират едно до друго, обясняват от районната администрация.

Днес в актовата зала на кметството Колев връчи на преподавателите поздравителни адреси и им пожела успешна нова учебна година.

„Тъй като няма как да присъствам навсякъде в първия учебен ден, бих желал да ви поздравя и да ви пожелая да сте здрави и да имате една много успешна учебна година. Бъдете все така всеотдайни в професията си и знайте, че имате пълната ми подкрепа“, заяви Димитър Колев пред събралите се директори.

1 2

Подобни статии

Top