Едмонд Назарян е на финал в Рим! (ВИДЕО) - DC news

Едмонд Назарян е на финал в Рим! (ВИДЕО)

Българинът излиза в спор за втора европейска титла при юношите днес срещу състезаващия се за Полша Арсланбек Салимов

Едмонд Назарян записа три светкавични победи в категория до 63 кг. и се класира за финалите на европейското първенство за юноши по борба класически стил в Рим. В полуфиналите шампионът на континента за мъже от 2020-а се наложи с технически туш 9:0 над французина Янис Нирфи само за 1,45 мин. Така днес 20-годишният талант ще спори за титлата срещу състезаващия се за Полша Арсланбек Салимов.

Преди това Назарян приложи атрактивни хвърляния и тушира за 2,12 унгареца Давид Маник, а на четвъртфиналите преодоля турчина Азат Сариар, след като съперникът му бе дисквалифициран заради няколко предупреждения за спъване и непозволена борба – 0:8.

Останалите ни двама представители вчера – Паоло Милков (55) и Мартин Димитров (77) не успяха да стигнат до репешажите за бронза.

Днес на тепиха излизат други петима наши борци. Европейският вицешампион за кадети от 2021-а Борислав Кирилов среща гърка Георгиос Папагиоргиус на старта в категория до 60 кг.  При 67-килограмовите Радослав Димитров ще спори с финландеца Нестори Манилла, а Димитър Стефчев (72) ще има за съперник Едгардс Лаугалис (Латвия). В категория до 82 кг Ивайло Иванов ще спори с турчина Самет Ялдиран, а Калоян Иванов (97) ще излезе срещу Роман Балчивши (Молдова). Схватките започват от 12:00 часа наше време.

Подобни статии

Top