Една дама с красива външност и корав характер става на 40! Вижте коя

Името й нашумя  през последните години, заради участието й в едни от най-гледаните български сериали

Красивата българска актриса Яна Маринова днес празнува рожден ден. Звездата на българското кино днес става на 40. Името й нашумя  през последните години, заради участието й в едни от най-гледаните български сериали.

Зрителите я познават като Ева Захариева в сериала „ Забранена любов” и танцьорката на пилон Моника от „Живи легенди”. Заедно с Асен Блатечки и Калин Врачански си партнира в „Стъклен дом” и „Фамилията”.

Последният проект , над който работи е  „Привличане”.  Филмът, който вече 40-годишната звезда отгледа като дете от позицията не само на актриса, но и на продуцент и съсценарист. В него тя показва как се балансира между това да си учителка през деня и салса богиня на дансинга вечерта.

Яна Маринова е родена е на 17 август 1978 година.  Завършва спортното училище „Славия“. Получава висше икономическо образование в УНСС.  Участва в български игрални и серийни филми, както и в чуждестранни продукции. Средното си образование завършва в 132-ро спортно училище „Славия“. След завършването си работи като управител на ресторант.

Омъжва се на 22 години и има син. Води различни телевизионни предавания. Участва и като каскадьор в някои филми.

Снимка: Facebook

Top