Eдна година начело на Пловдив отчете Здравко Димитров. Ето пълния му доклад

Бих искал да благодаря на всички служители на Община Пловдив, на районните кметове и техните администрации за усилията, които всички ние заедно полагаме за доброто на града, казва кметът

Eдна година от встъпването в длъжност на кмета Здравко Димитров се навършва днес. Към момента Димитров е в болница, а здравословното му състояние не позволява да направи присъствен публичен отчет. От Общината разпространиха доклад за свършеното от градоначалника писмено.

Публикуваме изложението му без редакторска намеса:

Преди точно една година с екипа ми поехме управлението на Община Пловдив. В една нелека година за целия свят съумяхме да организираме дейността на администрацията, така че тя да се адаптира към работа в условията на Ковид-19. Пловдив се развива и разраства, защото предлага добро качество на живот и чудесни възможности за работа и бизнес. Всичко това е добре за икономиката, но поражда проблеми с трафика, презастрояването, липса на места за паркиране, замърсяване на въздуха, недостиг на детски градини и ясли.

 

Всички наши действия бяха и продължават да са насочени към решаването на тези проблеми.

 

Изготвихме сериозна инфраструктурна програма, в която са заложени проекти за над 500 млн. лева. В нея важен акцент е завършването на вътрешния ринг и подобряването на връзките между кварталите, за да се разтовари трафикът в града. Рестартирахме проекта за подлеза „Модър“-„Царевец“ и имаме избран изпълнител, който до края на годината ще започне неговото изграждане. В много добра координация сме с НКЖИ и в кратки срокове подготвихме предстоящия старт на пробива под Централна жп гара, на стойност 80 млн. лева. Постигнахме ясна договореност с ръководството й, за запазването на пътна връзка „Бетонен мост“. Работим за доизграждането и разширяването на Околовръстното шосе на Пловдив, чиято реализация стартирах още като областен управител. Сега продължава работата по връзката от Асеновградско шосе към магистрала „Тракия“, за което правителството отпусна 42 млн. лева. За довършването на друг важен проект, който стартирах на предишния си пост – Асеновградско шосе, от държавния бюджет бяха отделени 19 млн. за локалните ленти.

1 2 3 4

Подобни статии

Top